Wat als……

Mijn huis “onder water” staat…?

 

Als je huis letterlijk “onder water” staat is een loodgietersbedrijf of rioleringsdeskundige waarschijnlijk het  meest aangewezen bedrijf om te bellen

Wat doe je als je huis financieel gezien “onder  water” staat?

Als de hoogte van de hypotheek en de waarde van je woning niet meer in verhouding zijn, spreek je van een huis ‘onder water’. €uroWijzer helpt mensen die door verkoop van hun huis onder water geconfronteerd worden met de financiële gevolgen hiervan.

De afgelopen jaren was er een daling zichtbaar in de huizenprijs. Het gevolg is dat veel huizenbezitters een hypotheekschuld hebben die hoger is dan de verkoopwaarde van de woning.  Wanneer je je woning niet uithoeft en de maandlast van je hypotheek nog kunt voldoen, hoeft een huis dat onder water staat geen probleem te zijn.

Het wordt anders wanneer je de hypotheek niet meer kunt betalen door inkomensdaling (bijv. ontslag) of je door scheiding wordt gedwongen tot verkoop van de woning. Door de onderwaarde kan bij verkoop van het huis een restschuld ontstaan. Deze schuld is soms te overzien, maar soms ook niet.

 

Heb jij ook een huis ‘onder water’? Wil je weten waar je aan toe bent en wat je mogelijkheden zijn? €uroWijzer kan helpen.

€uroWijzer werkt met financiële adviseurs die je kunnen adviseren over het al dan niet  verkopen  van je woning en de mogelijkheden met je hypotheek. Zij hebben bovendien de kennis in huis om al je vragen op financieel gebied te beantwoorden. De adviseurs, die op vrijwillige basis aan €uroWijzer zijn verbonden, zijn professioneel en onafhankelijk.

Voor meer informatie of een afspraak voor kosteloos advies van onze adviseurs kun je telefonisch contact opnemen met 0523-273667. Ook is het mogelijk om het contactformulier in te vullen.