Steeds meer mensen maken zich zorgen over hun financiële situatie. Schulden komen ook in de gemeenten Hardenberg en Ommen steeds vaker voor. Om erger leed te voorkomen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer je je financiën niet meer overziet.

Om de oplopende schuldenproblematiek te verminderen en de mensen te helpen hun schulden op te lossen, heeft de gemeente Hardenberg in 2014 EuroWijzer in het leven geroepen. EuroWijzer, opgezet door welzijnsorganisatie De Stuw, helpt mensen met kleine en grote schulden om de toekomst weer zorgeloos tegemoet te zien.

Wat kan EuroWijzer voor jou doen?

  1. Informatie verstrekken om schulden te voorkomen
  2. De financiële situatie in kaart brengen en samen zoeken naar een oplossing
    Indien nodig kan de hulp worden ingeroepen van het Budgetteam dat de cliënt helpt en samen naar de knelpunten zoekt. Ook kan Eurowijzer de weg wijzen naar passende schuldhulpverleners binnen de gemeente.
  3. Het traject volgen en ondersteunen wanneer het dreigt vast te lopen.

Volgens EuroWijzer zijn er twee factoren bepalend voor het ontstaan en oplossen van de schuldenproblematiek. De eerste is tijd. Hoe sneller je hulp zoekt, des te sneller je uit de problemen bent. Het tweede aspect is gedragsverandering. Voor het oplossen van schulden is een gedragsverandering bij mensen nodig. Je moet je bewust zijn van de oorzaken van het ontstaan van de financiële problemen en je moet ook je gedrag hierop willen aanpassen.

Vrijblijvend gesprek

Ben je onzeker over je financiële situatie? Overzie jij je uitgaven niet meer? Heb je hulp nodig bij het oplossen van je schulden? Vraag vrijblijvend een gesprek aan bij Eurowijzer, zodat je het niet meer alleen hoeft te doen en er iemand met je mee kan denken.

Eurowijzer is onafhankelijk en advies van Eurowijzer is kosteloos. 

€urowijzer is een project van De Stuw in samenwerking met de Gemeente Hardenberg en Raad & Recht.